FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Boškoski će se u petak pred sudom izjasniti o krivnji

DEN HAAG, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bivši makedonski ministarunutarnjih poslova Ljubo Boškoski, kojega optužnica Međunarodnogkaznenog suda u Den Haagu (ICTY) tereti za ratne zločine počinjeneprotiv makedonskih Albanaca, pojavit će se u petak pred Tribunalomkako bi se izjasnio o svojoj krivnji.
DEN HAAG, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bivši makedonski ministar unutarnjih poslova Ljubo Boškoski, kojega optužnica Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu (ICTY) tereti za ratne zločine počinjene protiv makedonskih Albanaca, pojavit će se u petak pred Tribunalom kako bi se izjasnio o svojoj krivnji.

Boškoski se od prošlog četvrtka nalazi u pritvoru ICTY-a u Scheveningenu. Boškoski (44), koji je bio na čelu makedonskog MUP-a od svibnja 2001. do studenoga 2002., do odlaska u Den Haag nalazio se u pritvoru Županijskog suda u Puli pod optužbom za policijsku likvidaciju sedam azijskih imigranata na makedonskoj granici 2002.

Osim makedonskog, on od 1993. ima i državljanstvo RH, a prije odlaska u Makedoniju 1999. 20-ak godina je živio u Balama u Istri.

ICTY ga je optužio u tri točke za kršenje ratnog prava i običaja zbog napada snaga MUP-a na selo Ljuboten kod Skoplja u kolovozu 2001., u kojem je ubijeno sedam Albanaca, stotinjak ih je zatočeno i zlostavljano, a 30-ak kuća i drugih zgrada je spaljeno, uništeno ili oštećeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙