FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skoplje traži istragu o četiri ratna zločina

SOFIJA , 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Skoplje želi potaknutiprovođenje istrage o četiri ratna zločina u koja su umiješanimakedonski Albanci, smatrajući da ih je Međunarodni sud u Haaguzaboravio, izjavio je u četvrtak tijekom posjeta Sofiji makedonskipremijer Vlado Bučkovski.
SOFIJA , 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Skoplje želi potaknuti provođenje istrage o četiri ratna zločina u koja su umiješani makedonski Albanci, smatrajući da ih je Međunarodni sud u Haagu zaboravio, izjavio je u četvrtak tijekom posjeta Sofiji makedonski premijer Vlado Bučkovski.

"Makedonija i ostale zemlje bivše Jugoslavije surađivale su i surađuju sa sudom u Haagu, no Skoplje želi da se istraže i četiri slučaja koja haški tribunal još nije istražio", rekao je Bučkovski na konferenciji za novinare.

Ova je izjava uslijedila nakon što je bivši makedonski ministar unutarnjih poslova Ljube Boškoski u četvrtak stigao u Haag gdje će mu se suditi za ratne zločine počinjene nad Albancima tijekom sukoba albanskih pobunjenika i makedonskih saveznih snaga 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙