FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonija očekuje da će Kosovo ostati stabilno

SKOPJE, 8. ožujka 2005. (Hina) - Makedonija očekuje da će nakonobjavljivanja optužnice protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinajastanje na Kosovu ostati i dalje stabilno i pod kontrolom međunarodnemisije i lokalnih institucija, priopćeno je u utorak iz kabinetapredsjednika Makedonije Branka Crvenkovskog.
SKOPJE, 8. ožujka 2005. (Hina) - Makedonija očekuje da će nakon objavljivanja optužnice protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja stanje na Kosovu ostati i dalje stabilno i pod kontrolom međunarodne misije i lokalnih institucija, priopćeno je u utorak iz kabineta predsjednika Makedonije Branka Crvenkovskog.

Sa makedonske strane stanje se prati sa pozornošću što je preporučeno i makedonskim sigurnosnim snagama, ističe se u priopćenju.

U izjavi za Makedonsku televiziju čelnik Demokratske unije za integraciju Ali Ahmeti je izjavio kako će Ramuš Haradinaj u Haagu dokazati svoju nedužnost.

Tužiteljstvo Haškog suda (ICTY) potvrdilo je u utorak da je za ratne zločine na Kosovu optužilo Ramusha Haradinaja, ne otkrivajući sadržaj zapečaćene optužnice.

Dosadašnji kosovski premijer Ramush Haradinaj (36), prethodno je na sjednici vlade u Prištini potvrdio da je primio hašku optužnicu te da podnosi ostavku. Svoj odlazak u Haag i dobrovoljnu predaju sudu najavio je za srijedu, kada će optužnica vjerojatno biti otpečaćena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙