FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra završna riječ obrane u suđenju rođacima Bulj

SPLIT,28. ožujka 2005.(Hina) - Na Županijskom sudu u Splitu sutra bi,kako je prošlog tjedna najavljeno, iznošenjem završne riječizastupnika obrane drugooptuženoga trebalo završiti suđenje rođacimaIvanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvomalodobne Anđele Bešlić u ožujku 2002. godine.
SPLIT,28. ožujka 2005.(Hina) - Na Županijskom sudu u Splitu sutra bi, kako je prošlog tjedna najavljeno, iznošenjem završne riječi zastupnika obrane drugooptuženoga trebalo završiti suđenje rođacima Ivanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić u ožujku 2002. godine.

Odmah nakon toga, prema riječima predsjednika Vijeća za mladež suca Zorana Matulovića, a najkasnije idućega dana, trebalo bi uslijediti izricanje presude.

Tužiteljstvo je, u svojoj završnoj riječi, ustrajući na svim točkama optužnice, zatražilo izricanje najstrože mjere, dugotrajne kazne zatvora, u skladu sa Zakonom koji za kazneno djelo koje im se stavlja na teret predviđa do 40 godina zatvora.

Branitelj prvooptuženog Ivana Bulja zatražio je, pak, oslobađajuću presudu, pa se očekuje da će to isto zatražiti i branitelj drugooptuženoga Pavla Bulja u sutrašnjoj završnoj riječi.

Ivana i Pavla Bulja optužnica tereti da su 3. ožujka 2002. godine na prijevaru i uz njezino protivljenje malodobnu Anđelu Bešlić uvukli u automobil Ivana Bulja te je odveli na nepristupačni predio Vidovo kod Suhača gdje su je silovali i ubili udarcima tupim predmetom po glavi. Kako bi prikrili zločin, tijelo su bacili u jamu i prekrili ga suhim lišćem i granjem. Tamo je i pronađeno nakon mjesec dana.

Suđenje je počelo u ožujku 2003. godine.

Ivan Bulj sam se predao policiji u travnju 2002. godine, nekoliko dana nakon što je Anđelino tijelo pronađeno. Tada je priznao zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavla, no bez nazočnosti odvjetnika, a pred istražnim je sucem zanijekao sudjelovanje u zločinu.

Pavle Bulj od početka tvrdi da nije umiješan u zločin te da mu je sve namjestio rođak Ivan.

Premda je suđenje zbog malodobnosti žrtve bilo zatvoreno za javnost, izricanje presude bit će javno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙