FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeno suđenje osumnjičenima za pljačku Finine poslovnice

ZLATAR, 7. ožujka 2005. (Hina) - Danas je otkazan nastavak suđenjeoptuženima za oružanu pljačku oroslavske poslovnice Fine u kolovozu2003., jer su branitelji Ljiljana Planinić i Milenko Umičević otkazalipunomoć svojim branjenicima.
ZLATAR, 7. ožujka 2005. (Hina) - Danas je otkazan nastavak suđenje optuženima za oružanu pljačku oroslavske poslovnice Fine u kolovozu 2003., jer su branitelji Ljiljana Planinić i Milenko Umičević otkazali punomoć svojim branjenicima.

Odvjetnici su na zadnjoj raspravi prije četiri tjedna zatražili izuzeće suca Županijskog suda u Zlataru Tomislava Ivande, tvrdeći da ih je uvrijedio kad je naredio da se i njih pregleda na ulasku u sudnicu.

Predsjednik suda Marko Maloča taj im je zahtjev odbio kao neosnovan.

Suđenje će se nastaviti nakon što optuženi Tihomir Patalen (44) iz Zagreba i Elvis Kalač (28) iz Čakovca, koji su u pritvoru od kraja siječnja prošle godine, izaberu nove branitelje. Ovo je već drugi zastoj u suđenju koje je počelo u rujnu prošle godine, jer je prva višetjedna odgoda uslijedila nakon što se obrana usprotivila sudskoj odluci da se na raspravi saslušaju audio snimke pribavljene tajnim praćenjem optuženih, na što se Patalen žalio, a Vrhovni je sud odbio njegovu žalbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙