FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Murter: miniran spomenik antifašizmu

MURTER, 28. ožujka 2005. (Hina) - U središtu Murtera na Trgu Rudinanoćas je miniran spomenik antifašističkim borcima tako što jenepoznati počinitelj u podnožje brončanog spomenika postavioeksplozivnu napravu koju je aktivirao sporogorećim štapinom,izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.
MURTER, 28. ožujka 2005. (Hina) - U središtu Murtera na Trgu Rudina noćas je miniran spomenik antifašističkim borcima tako što je nepoznati počinitelj u podnožje brončanog spomenika postavio eksplozivnu napravu koju je aktivirao sporogorećim štapinom, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

Dojavu o tom događaju policija je primila noćas oko 2 sata.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da nitko nije ozlijeđen, a u eksploziji su oštećena četiri parkirana automobila, popucala su stakla na obližnjem kafiću "Pjer" i prodavaonici "Antica", kao i na zgradi stare uljare, koja je čak 100 metara udaljena od spomenika.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 50.000 kuna.

Spomenik antifašističkim borcima izrađen je u bronci i prikazuje čovjeka u raskoraku koji baca bombu. U središtu Murtera postavljen je sredinom 60-ih godina prošloga stoljeća, a u noćašnjoj eksploziji oštećena je noga brončanog kipa.

Policija je, navodi se u današnjem priopćenju, poduzela opsežnu istragu kako bi otkrila tko je podmetnuo eksploziv, što je ocijenjeno kao kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine.

Povodom noćašnjeg događaja za poslijepodne je najavljena izvanredna sjednica murterskog Općinskog vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙