FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: oporbeni vijećnici nezadovoljni radom Skupštine

OSIJEK,14. ožujka(Hina) - Vijećnici oporbenih stranaka uosječko-baranjskoj Županijskoj skupštini (SDP,HSS,HNS,SBHS), koji su usubotu napustili sjednicu nezadovoljni izmjenama dnevnoga reda, danassu na konferenciji za novinare u Osijeku ponovno izrazilinezadovoljstvo načinom rada Skupštine i ponašanjem HDZ-a, kao većinskestranke.
OSIJEK,14. ožujka(Hina) - Vijećnici oporbenih stranaka u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini (SDP,HSS,HNS,SBHS), koji su u subotu napustili sjednicu nezadovoljni izmjenama dnevnoga reda, danas su na konferenciji za novinare u Osijeku ponovno izrazili nezadovoljstvo načinom rada Skupštine i ponašanjem HDZ-a, kao većinske stranke.

Činjenicu da je s dnevnog reda, na prijedlog HSP-a, izbačena točka o strategiji razvoja županije, a uvrštena rasprava o podizanju spomenika dr. Anti Starčeviću na središnjem osječkom trgu koji nosi njegovo ime, vijećnik HNS-a Ivan Vrdoljak ocijenio je marginalizacijom važnih zadaća Skupštine, ustvrdivši da vladajuće strukture u županiji očigledno biraju samo one teme o kojima znaju govoriti.

Stoga se može zaključiti da znaju dosta o spomenicima, ali ne i o tome kako bi trebao izgledati razvoj ove županije, a u vrijeme kada ostatak zemlje razmišlja o razvoju, mi raspravljamo o spomenicima, rekao je Vrdoljak.

Predstavnici oporbe izrazili su zabrinutost da se tema strategije razvoja županije neće moći odraditi kvalitetno, jer je do isteka mandata sadašnjega saziva Skupštine ostala još samo jedna sjednica, a, kako smatra vijećnik SDP-a Zvonko Erak, riječ je o značajnom dokumentu za tu županiju, koja u mnogim pokazateljima zaostaje za drugim dijelovima Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙