FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 12. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 12. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas da su pri kraju podzakonski akti vezani uz Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te da će njegova primjena početi krajem mjeseca. Jadranka Kosor rekla je danas kao gošća na izvještajnom saboru Zajednice udruga udovica Domovinskog rata da je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja usklađen s Obiteljskim zakonom tako da djeca poginulih branitelja imaju pravo na obiteljsku mirovinu i godinu dana nakon školovanja. Posebice je istaknula zdravstvene probleme udovica hrvatskih branitelja, koje sve češće oboljevaju od malignih bolesti kao posljedica stresa zbog gubitka muževa i rata.

ZAGREB - Svejedno je hoće li pregovori s EU početi 17. ožujka ili nešto kasnije ako će Hrvatska znati iskoristiti to vrijeme, izjavio je predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić na današnjoj Glavnoj programskoj skupštini HSS-a na kojoj je prihvaćena Izborna deklaracija i novi Statut stranke. Hrvatska se, istaknuo je, mora "prirediti" za EU, "kao mlada za svatove", jer samo za spremne EU je lijepi san, a za nespremne noćna mora. Upozorio je da Hrvatskoj ulazak u EU treba i zato što sama nije u stanju odreći se političke samovolje, gliba kriminala i korupcije, te paralelnih sustava moći. EU je naša sudbina, ali ne na bilo koji način, rekao je predsjednik HSS-a dodavši da 17. ožujka za Hrvatsku "nije sudnji dan, a ni smak svijeta".

ZADAR - Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst ustvrdio je danas da se Vladi žuri potpisati Sporazumu o nacionalnoj politici plaća jer je s jedne strane pod pritiskom MMF-a koji traži smanjenje plaća, a s druge strane pod pritiskom javnih i državnih službenika za povećanjem plaća. Vlada nema novca i pokušava pronaći model ograničavanja rasta plaća, no URSH to ne prihvaća, rekao je Kunst na konferenciji za novinare. Kunst se založio za dekriminalizaciju ili legalizaciju prostitucije u Hrvatskoj, jer će država tada moći bolje kontrolirati organizirani kriminal, sprečavati nasilje nad ženama, uspostavljati brigu o javnom zdravlju i razbijati lanac svodništva.

OSIJEK - Osječko-baranjska Županijska skupština pokrenula je na današnjoj sjednici inicijativu da se u Osijeku podignu spomenici Anti Starčeviću i Franji Tuđmanu. Klub vijećnika HSP-a pokrenuo je inicijativu za podizanjem spomenika dr. Anti Starčeviću, a Klub vijećnika HDZ-a inicijativu za podizanjem spomen-obilježja prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Odluka je donesena bez nazočnosti vijećnika HNS-a, HSS-a, SDP-a i SBHS-a, koji su napustili sjednicu, negodujući što je s dnevnog reda, na prijedlog HSP-a, izbačena rasprava o strategiji razvoja Županije, koju Županijsko poglavarstvo na nedavnoj sjednici nije prihvatilo i uputilo ju je na doradu, a umjesto nje, uvrštena točka o podizanju spomenika dr. Anti Starčeviću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙