FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protivnici izraelskog povlačenja koncentriraju snage

JERUZALEM, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Protivnici predviđenogizraelskog povlačenja iz pojasa Gaze u četvrtak su koncentrirali svesvoje napore kako bi postigli raspisivanje referenduma o tom pitanju okojem će u ponedjeljak biti održana ključna rasprava i u izraelskomparlamentu Knessetu.
JERUZALEM, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Protivnici predviđenog izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze u četvrtak su koncentrirali sve svoje napore kako bi postigli raspisivanje referenduma o tom pitanju o kojem će u ponedjeljak biti održana ključna rasprava i u izraelskom parlamentu Knessetu.

Protivnici izraelskog povlačenja tako su već dobili pristanak povjerenstva za pravosuđe Knesseta. Ideja je da se raspiše održavanje nacionalnog referenduma o planu izraelskog premijera Ariela Sharona da evakuira vojsku i židovska naselja iz pojasa Gaze od srpnja ove godine. Sharon namjerava evakuirati i četiri židovska naselja sa Zapadne obale.

O referendumu će u ponedjeljak raspravljati Knesset, međutim većina od 120 zastupnika protivi se raspisavanju referenduma o tom pitanju ocjenjujući da je svrha referenduma miniranja plana o povlačenju pod izgovorom da će se na taj način spriječiti izbijanje "bratoubilačkog rata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙