FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kartum optužio više od 160 osoba za zločine u Darfuru

KARTUM, 27. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Više od 160 osoba, među kojima idržavni dužnosnici, optuženo je za razne zločine u Darfuru, prijesvega ubojstva i silovanja, i sudit će im se pred sudanskim sudom,doznaje se u nedjelju iz jednog službenog izvora.
KARTUM, 27. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Više od 160 osoba, među kojima i državni dužnosnici, optuženo je za razne zločine u Darfuru, prije svega ubojstva i silovanja, i sudit će im se pred sudanskim sudom, doznaje se u nedjelju iz jednog službenog izvora.

Pred sudom će za počinjena ubojstva, silovanja i spaljivanja objekata odgovarati ukupno 164 osobe, rekao je sudac Mohamed Abdel Rahim Ali, predsjednik odbora koji je sudanski predsjednik Omar al-Bechir stvorio radi prikupljanja i proučavanja građanskih tužbi za kršenje ljudskih prava i zločine protiv čovječnosti u pokrajini Darfuru tijekom više od dvije godine građanskog rata.

Odbor je podigao optužnicu protiv 150 osoba u sjevernom i 14 osoba u južnom Darfuru i nastaviti će raditi i dalje, na neodređen rok, rekao je Ali.

Objava informacije o optužnicama sigla je uoči najavljene rezolucije Vijeća sigurnosti UN u kojoj b se trebalo odrediti na koje će se načine suditi osobama za koje se sumnja da su u ratu činile zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙