FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje suđenje Milanu Buliću za Ovčaru

BEOGRAD,14. ožujka 2005.(Hina) - Pred vijećem Specijalnog suda za ratnezločine u Beogradu u utorak počinje postupak protiv Milana Bulića,mesara iz Novog Sada, rođenog u Vukovaru, protiv kojega je postupakizdvojen od postupka protiv ostalih 16 optuženih za zločin na Ovčari1991. godine.
BEOGRAD,14. ožujka 2005.(Hina) - Pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu u utorak počinje postupak protiv Milana Bulića, mesara iz Novog Sada, rođenog u Vukovaru, protiv kojega je postupak izdvojen od postupka protiv ostalih 16 optuženih za zločin na Ovčari 1991. godine.

Postupak protiv Bulića izdvojen je 28. veljače ove godine, zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja. Zbog rijetkog oblika bolesti skleroze, zaključak je liječnika, optuženi Bulić nije u stanju aktivno sudjelovati u postupku protiv 16 suoptuženih.

Optužnica Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine tereti Bulića da je u studenom 1992. godine primorao ratne zarobljenike da prođu kroz špalir koji su ispred hangara formirali on i ostali optuženi pripadnici Teritorijalne obrane. Zarobljenici su bili fizički zlostavljani, udarani metalnim šipkama, drvenim palicama i kundacima, rukama i nogama po tijelu, čime su im nanesene teške tjelesne ozljede, precizira se u optužnici.

Bulićevo uhićenje u svibnju 2004. godine, inače, prvi je konkretan rezultat suradnje državnih tijela Hrvatske i Srbije. Buliću se naime ušlo u trag tijekom saslušanja svjedoka iz Hrvatske u proljeće 2004. kad su beogradski istražitelji boravili u Hrvatskoj na temelju dogovora hrvatskog državnog odvjetnika Mladena Bajića i specijalnog tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića iz Beograda.

Optužnici protiv prvotno optužene šestorice, kojima je već započelo suđenje, pripojena je tada i dodatna optužnica protiv još 11 optuženih, među kojima je i optuženi Bulić.

Suđenje ostalim optuženima za zločin na Ovčari, koje je počelo u ožujku prošle godine, bit će nastavljeno 21. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙