FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Prosper: pitanje Gotovine treba riješiti

se moglo nastaviti s uključivanjem ueuro-atlantske integracije, rekao je u Washingtonu američkiveleposlanik za pitanja ratnih zločina Pierre-Richard Prosper, kako jeu subotu javila radio-postaja Glas Amerike (VOA).
Washington,26. veljače(Hina) - Hrvatskoj su i Sjedinjene Države i Europska unija jasno poručili da treba rješiti problem odbjeglog generala Ante Gotovine kako bi se moglo nastaviti s uključivanjem u euro-atlantske integracije, rekao je u Washingtonu američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina Pierre-Richard Prosper, kako je u subotu javila radio-postaja Glas Amerike (VOA).

"Hrvatskoj smo rekli da se ovo pitanje mora riješiti. Znam da Europljani to pažljivo prate prije nego što će odlučiti hoće li pregovori početi 17. ožujka. Kad su nas pitali za mišljenje - rekli smo kako mislimo da se pitanje Gotovine mora riješiti dok razgovaramo o njezinom primanju u transatlantske i europske institucije", rekao je Prosper u izjavi za VOA.

Prosper je u washingtonskom Institutu Brookings govorio o problemima u procesuiranju optuženika za ratne zločine, bilo da je u pitanju sudanska pokrajina Darfur, ili Ruanda, ili Balkan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙