FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan simpozij o izvješćivanju sa suđenje za ratne zločine

SARAJEVO, 11. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednica Državnog suda BiHMedžida Kreso pozvala je u petak medije da izbjegavaju navijačkoizvješćivanje s predstojećih suđenja za ratne zločine što će ihorganizirati novoutemljeno Vijeće za ratne zločine pri sudu BiH inovoutemeljeni Odjel za ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH.
SARAJEVO, 11. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednica Državnog suda BiH Medžida Kreso pozvala je u petak medije da izbjegavaju navijačko izvješćivanje s predstojećih suđenja za ratne zločine što će ih organizirati novoutemljeno Vijeće za ratne zločine pri sudu BiH i novoutemeljeni Odjel za ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH.

"Ova suđenja za ratne zločine pridonijet će povjerenju građana u pravosudne institucije BiH", rekla je Medžida Kreso na simpoziju u Sarajevu posvećenom početku rada Vijeća za ratne zločine pri Sudu BiH i Odjela za ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH. Uz dužnosnike Suda i Tužiteljstva BiH, u radu skupa sudjelovali su istaknuti novinari iz oba bosanskohercegovačka entiteta, te predstavnici međunarodne zajednice.

Vijeće za ratne zločine pri Sudu BiH i Odjel za ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH, čije je utemeljenje financijski poduprla međunarodna zajednica, službeno su otvoreni sredinom ovog tjedna u nazočnosti čelnika Haškoga tribunala Theodora Merona i Carle del Ponte.

Prema ranije objavljenim podacima, u Bosni i Hercegovini pod istragom je oko deset tisuća osoba osumnjičenih za ratne zločine. Među njima, kako potvrđuju sudski izvori, ima i onih koji posjeduju i državljanstvo susjednih zemalja Hrvatske, ili Srbije i Crne Gore iz čega proizlazi opasnost da takvi osumnjičenici pobjegnu iz BiH i izbjegnu sudska gonjenja. Predstavnici Državnog suda BiH najavili su razgovore sa sudskim vlastima u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori radi rješavanja tog problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙