FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darfur: Kofi Annan traži brzo djelovanje Vijeća sigurnosti

NEW YORK, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanizrijekom je u ponedjeljak zatražio od Vijeća sigurnosti da brzodjeluje kako bi se prevladalo "užasno stanje" koje još traje uDarfuru.
NEW YORK, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izrijekom je u ponedjeljak zatražio od Vijeća sigurnosti da brzo djeluje kako bi se prevladalo "užasno stanje" koje još traje u Darfuru.

Članovi Vijeća razgovarali su tijekom jutra s Annanom na njegov zahtjev o Sudanu, napose o Darfuru, rekao je glavni tajnik u priopćenju.

"Plašim se da ne napredujemo dovoljno brzo kako bi se prevladalo strašno stanje u Darfuru", rekao je.

Izražavajući zadovoljstvo humanitarnim naporima koji su u tijeku i naporima Afričke unije (AU) na sigurnosnom polju, Annan je ocijenio da to "nije dovoljno". "I dalje dobivamo izvješća u kojima se kaže da se ubojstva, silovanja i potpaljivanje nastavljaju".

"Bio sam sretan što sam od članova Vijeća čuo kako se nadaju da će tijekom ovog tjedna prihvatiti rezoluciju koja će uključivati mehanizam za pozivanje na odgovornost počinitelja tih strašnih zločina", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙