FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sanaderove teškoće pred lokalne izbore

LJUBLJANA,24. ožujka(Hina) - Budućnost vlade premijera Sanadera injegove stranke HDZ poslije odgode pregovora Hrvatske s Europskomunijom i pred lokalne izbore ne izgleda ružičasto, ocjenjuje učetvrtak ljubljansko "Delo".
LJUBLJANA,24. ožujka(Hina) - Budućnost vlade premijera Sanadera i njegove stranke HDZ poslije odgode pregovora Hrvatske s Europskom unijom i pred lokalne izbore ne izgleda ružičasto, ocjenjuje u četvrtak ljubljansko "Delo".

"Iako se dani nakon odgode u Bruxellesu u Hrvatskoj odvijaju normalno, stanje za Sanaderovu vladu i njegov HDZ nije ružičasto jer ga u svibnju čekaju lokalni izbori. Na njima će se suditi o vladinoj politici i o tome neće odlučivati samo birači drugih stranaka nego u prvom redu sve nezadovoljniji glasači HDZ-a", piše Delo.

Sanaderova politika povezana s uključivanjem države u EU "dobrano je potresla HDZ" i to će se to vidjeti i u predizbornoj kampanji, iako nijedna hrvatska proeuropska usmjerena stranka "neće riskirati sukob zbog Europske unije jer ionako imaju previše problema s euroskeptičnim građanima", napominje list.

Najave za rezultat HDZ-a na lokalnim izborima nisu najbolje, nastavlja list, a analitičari najavljuju da će stanje u stranci pred dan glasovanja biti kaotično i da Sanadera "ako gubitak na lokalnim izborima bude prevelik čekaju promjene u stranci i prijevremeni izbori".

"Sanadera treba gledati kroz prizmu političara koji je u procesu približavanja Uniji dozorio iz populista u proeuropskog političara. Inzistiranjem na odlukama koje su dobre za njegovu državu, te promjenom politike i retorike u suradnji s Haagom Sanader je mnogo riskirao, ali je do toga došlo prekasno. Time je prokockao naklonjenost članica Europske unije. Istodobno, nije mu uspjelo da u korisnu političku transformaciju povuče još i stranku, javnost i birače HDZ-a", zaključuje se u članku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙