FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sanaderu nije lako

LJUBLJANA,4. ožujka(Hina) - Bajka o laganom ulasku Hrvatske u EUpočinje nestajati, no odgoda pregovora izazvala bi političku krizu ukojoj ni premijeru Ivi Sanaderu ne bi bilo lako, piše u petak ukomentaru ljubljanskog dnevnog lista "Dnevnik" njihov zagrebačkisuradnik Drago Pilsel koji se osvrće na situaciju pred novo izvješćeCarle del Ponte o suradnji s Haaškim sudom.
LJUBLJANA,4. ožujka(Hina) - Bajka o laganom ulasku Hrvatske u EU počinje nestajati, no odgoda pregovora izazvala bi političku krizu u kojoj ni premijeru Ivi Sanaderu ne bi bilo lako, piše u petak u komentaru ljubljanskog dnevnog lista "Dnevnik" njihov zagrebački suradnik Drago Pilsel koji se osvrće na situaciju pred novo izvješće Carle del Ponte o suradnji s Haaškim sudom.

"Bez obzira na izuzetan napor koji je predsjednik Stipe Mesić uložio u posjetu svih mogućih kancelarija u Bruxellesu, Hrvatskoj se ne piše dobro i nad njom se nabiru crni oblaci. Veleposlanik jedne od država EU-a rekao nam je da je odgoda pregovora s Hrvatskom gotovo izvjesna. Bajka o laganom ulasku Hrvatske u EU nestaje, a Unijin negativni odgovor može izazvati veću političku krizu. Iako je prekasno pokrenuo mehanizme za uhićenje Gotovine, premijeru Sanaderu nije lako. Leđa mu okreće i opozicija koja sluti da nailazi politički fijasko i želi se osigurati pred političkom štetom koja će vjerojatno nastati", piše Pilsel.

"Sanader je naime gotovo sav svoj politički kapital dao na kartu Europske unije, a oporba računa da će ga odgoda pregovora koštati mnogo glasova na predstojećim lokalnim izborima. Po nekim bi istraživanjima samo trećini Hrvata bilo žao da dođe do odgode. No, neki u oporbi ipak tvrde da bi Unijin ne Hrvatskoj mogao izazvati veću političku krizu koja bi dovela do prijevremenih parlamentarnih izbora. Bilo kako bilo, bajka o brzom ulasku u EU nestaje i nema mnogo pomoći od toga da premijer Sanader sasvim opravdano upozorava da bi eventualni neuspjeh ojačao radikalne političke struje", zaključuje komentar u ljubljanskom "Dnevniku" Drago Pilsel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙