FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija će se priredbom "K.u.K. razglednica" vratiti u razdoblje Austro-Ugarske

OPATIJA,24. ožujka 2005. (Hina) - Turistička zajednica grada Opatijepredstavila je danas na konferenciji za novinstvo priredbu koja se seodržati u lipnju pod nazivom "Pozdrav iz Opatije - K.u.K.razglednica".
OPATIJA,24. ožujka 2005. (Hina) - Turistička zajednica grada Opatije predstavila je danas na konferenciji za novinstvo priredbu koja se se održati u lipnju pod nazivom "Pozdrav iz Opatije - K.u.K. razglednica".

Nizom događanja i priredaba Opatija će se prisjetiti svog najglamuroznijeg razdoblja i "vratiti se u razdoblje Austro-Ugarske Monarhije", kada su u opatijskim hotelima i vilama boravili, među ostalima, car Franjo Josip I., njemački car Wilhelm, skladatelj Gustav Mahler i književnik A. P. Čehov.

Manifestacija je osmišljena tako da kostimirani članovi opatijske udruge "Koraki" prikazuju život tadašnje Opatije.

Većina zbivanja predviđena je oko vile Angioline, prvog opatijskog turističkog objekta.

Tu će se moći čuti recitacije poznatih književnika te slušati koncerte s djelima skladatelja koji su boravili u Opatiji.

Unutar vile priređivat će se kostimirana druženja i razgovori gospodstva tadašnjeg vremena, dame sa suncobranima šetat će obalom, instruktori vježbanja u karakterističnim trikoima pokazivat će vježbe, dok će na kupalištima biti kupači u kostimima iz razdoblja Monarhije.

S ugostiteljima se dogovara da se u objektima nudi gastronomska ponuda iz tog vremena. Gradom će voziti kočija s upregnutim lipicancima koji će izvesti i svoje plesne točke na kupalištu Slatina.

Priredba "K. u. K. razglednica" trajat će od 10. do 12. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙