FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor za projekt Hrvatski proizvod za hrvatski turizam

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - U sklopu današnje sjednicePovjerenstva za pripremu turističke sezone 2005. ministar BožidarKalmeta i direktorica zagrebačkog Instituta za turizam Sandra Čorakpotpisali su Ugovor kojim će taj Institut do studenog ove godineizraditi znanstvenu studiju za projekt Hrvatski proizvod za hrvatskiturizam.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - U sklopu današnje sjednice Povjerenstva za pripremu turističke sezone 2005. ministar Božidar Kalmeta i direktorica zagrebačkog Instituta za turizam Sandra Čorak potpisali su Ugovor kojim će taj Institut do studenog ove godine izraditi znanstvenu studiju za projekt Hrvatski proizvod za hrvatski turizam.

Resorno Ministarstvo za taj projekt odnosno izradu studije izdvaja oko 600 tisuća kuna, a cilj je studije, kako je kazao Kalmeta, utvrditi ukupne potrebe hrvatskog turizma za proizvodima i uslugama te mogućnosti proizvodnje za te namjene hrvatske poljoprivrede i gospodarstva.

Rezultat studije bit će objavljen krajem studenoga ove godine nakon čega će se pristupiti oživotvorenju toga projekta koji u konačnici treba povećati udio domaće komponente u turizmu kao izvoznom segmentu.

Potpisivanje Ugovora pozdravili su prisutni na sjednici Povjerenstva predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, te ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Vidošević je pritom kazao da je turizam konačno prepoznat kao veliko interno tržište za domaće proizvode te da je taj projekt viši stupanj suradnje koji će omogućiti veći plasman domaćih proizvoda u turizam.

Ministar Čobanković je kazao da je i njegovo Ministarstvo vrlo zainteresirano za sve što se događa u turizmu te da će pokušati sve da se poljoprivredna proizvodnja posebno u intenzivnim kulturama (voće, povrće, cvijeće, vino) podigne na višu razinu nego do sada. Slično će se putem poticaja pokušati učiniti i sa stočarstvom odnosno proizvodnjom mesa, mlijeka i drugih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙