FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu

BERLIN, 11. ožujka 2005. (Hina) - Na najvećem svjetskom turističkomsajmu ITB koja se od 11. do 15. ožujka održava u Berlinu, državnitajnik za turizam Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitkaZdenko Mičić predstavio je danas nastup Hrvatske na ovogodišnjojberlinskoj turističkoj smotri.
BERLIN, 11. ožujka 2005. (Hina) - Na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB koja se od 11. do 15. ožujka održava u Berlinu, državni tajnik za turizam Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić predstavio je danas nastup Hrvatske na ovogodišnjoj berlinskoj turističkoj smotri.

Mičić je govoreći na konferenciji za tisak rekao da Hrvatska u 2005. očekuje porast broja noćenja za pet posto. Pozvao je strane investitore na daljnja ulaganja u hrvatski turizam.

Gosti iz Njemačke na prvom su mjestu među stranim turistima koji posjećuju Hrvatsku. Tako se u 2004. u Hrvatskoj odmaralo 1,58 milijuna Nijemaca ili 2 posto više nego u godini prije, a iako su ostvarili i najviše noćenja, 10,8 milijuna, u odnosu na godinu prije to je pad od 2 posto.

Na turističkoj burzi u Berlinu ove se godine na izložbenoj površini od 150 tisuća četvornih metara predstavlja više od 10 tisuća izlagača, od čega njih 7.500 iz inozemstva.

ITB bi danas navečer svečano trebao otvoriti njemački kancelar Gerhard Schroeder.

Hrvatska turistička zajednica zajedno sa suizlagačima predstavlja se na štandu veličine 348 četvornih metara, na kojem će posebno biti predstavljen i park prirode Lonjsko polje. Hrvatski kulturni turizam ove će se godine predstaviti u hali "Art Cities in Europe", gdje će na štandu HTZ-a nastupiti gradovi Dubrovnik, Split i Zagreb.

Kako su najavili iz HTZ-a, u subotu, 12. ožujka, bit će potpisan ugovor o ispitivanju čistoće i kakvoće mora između HTZ-a i ADAC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙