FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: nema promjena u priznavanju postupaka zdravstvene njege

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstvenoosiguranje (HZZO) ustvrdio je danas da nije došlo do nikakvih promjenau priznavanju postupaka provedbe zdravstvene njege u kući te ocijenioda je Udruga zdravstvene njege i socijalne skrbi "netočno itendenciozno" protumačila odluku Upravnog vijeća HZZO-a kaouskraćivanje njege osiguranicima koji žive izvan velikih gradova.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ustvrdio je danas da nije došlo do nikakvih promjena u priznavanju postupaka provedbe zdravstvene njege u kući te ocijenio da je Udruga zdravstvene njege i socijalne skrbi "netočno i tendenciozno" protumačila odluku Upravnog vijeća HZZO-a kao uskraćivanje njege osiguranicima koji žive izvan velikih gradova.

HZZO u priopćenju ističe da nema nikakvih promjena u priznavanju postupaka provedbe zdravstvene njege u kući, kao i odlaska i dolaska u kuću pacijenta, što HZZO i dalje priznaje.

"Ističemo da, uz već uračunati trošak za gorivo u vrijednost standardnog tima njege u kući, HZZO dopušta i ispostavu računa za odlaske i dolaske u kuću bolesnika, a ne samo za postupke pružanja zdravstvene njege", navodi se u priopćenju.

HZZO također napominje da dolasci i odlasci čine oko 30 posto, a sami postupci njege u kući bolesnika oko 70 posto od ukupnih postupaka koji se obavljaju u sklopu zdravstvene njege u kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙