FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: isplata rodiljnih naknada i kod drugih banaka, a ne samo Hrvatske poštanske banke

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstvenoosiguranje (HZZO) ishodio je suglasnost Ministarstva financija daorganizira isplate rodiljnih naknada na tekuće račune korisnica i koddrugih banaka, a ne samo kod Hrvatske poštanske banke, priopćeno jedanas iz HZZO-a.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ishodio je suglasnost Ministarstva financija da organizira isplate rodiljnih naknada na tekuće račune korisnica i kod drugih banaka, a ne samo kod Hrvatske poštanske banke, priopćeno je danas iz HZZO-a.

Korisnice rodiljnih naknada dosad su ih mogle podizati samo kod Hrvatske poštanske banke, što je rodiljama koje imaju tekuće račune u drugim bankama donosilo niz teškoća, među ostalim ne bi mogle koristiti dopušteni minus na tekućem računu jer se rodiljna naknada nije tretirala kao osobni prihod.

Obavljene su sve pripreme za prelazak na novi način isplata naknada, te dogovoreni tehnički detalji isplate, ističe HZZO.

Korisnicama rodiljnog dopusta koje imaju otvorene tekuće račune u Privrednoj banci Zagreb, te su broj tekućeg računa prijavile HZZO-u prilikom predaje zahtjeva za rodiljni dopust, HZZO će ovoga mjeseca početi isplatu rodiljnih naknada na njihove tekuće račune, odnosno isplatu im više neće obavljati preko Hrvatske poštanske banke.

Tempo i dinamika isplata rodiljnih naknada putem tekućih računa drugih banaka ovisi o tehničkoj pripremi banaka koje će prihvatiti takav način isplate, napominje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙