FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat poreznika protiv zamrzavanja plaća

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat Porezne uprave izvijestio jedanas da se 98 posto njegova članstva izjasnilo protiv eventualnogzamrzavanja plaća u državnim i javnim službama, a 89 posto spremno jesudjelovati u industrijskim akcijama, uključujući i štrajk, protivtakve politike.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat Porezne uprave izvijestio je danas da se 98 posto njegova članstva izjasnilo protiv eventualnog zamrzavanja plaća u državnim i javnim službama, a 89 posto spremno je sudjelovati u industrijskim akcijama, uključujući i štrajk, protiv takve politike.

Daljnje sindikalne akcije ovise o reakciji Vlade i njezinoj spremnosti da ispravi nepravde prema poreznicima, istaknula je predsjednica sindikata Tamara Smokvina na konferenciji za novinare.

Sindikat traži povećanje plaća od najmanje 20 posto te prelazak dijela radnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na rad u Poreznu upravu.

Naime, po novom Zakonu o doprinosima za obvezno osiguranje utvrđivanje i naplata doprinosa prešli su u djelokrug Porezne uprave pa su tamo trebali prijeći i radnici HZMO-a i HZZO-a koji su to dosad radili, ali se to nije dogodilo.

"Ljudi nisu prešli, ali poslovi jesu, pa su naši djelatnici dodatno opterećeni bez adekvatne nagrade za novi posao", kazala je Smokvina.

U Poreznoj upravi zaposleno je oko 4.000 radnika, od kojih su 1.500 članovi sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙