FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30sati.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 12. sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu Kluba HNS/PGS-a da se kroz izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju obveže Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) da osiguranicima izdaje rješenja kojima bi se regulirao njihov status i prava. Klub HNS/PGS-a svojim prijedlogom, koji Vlada ni vladajući HDZ ne podržavaju, traže da HZZO, kao osiguravatelj, mora osiguranicima ponuditi ugovor kojim bi se utvrdila međusobna prava i obveze, a u cilju transparentnog izvještavanja osiguranika o njihovim pravima i načinu njihova stjecanja. Kluba HNS/PGS tvrdi da najveći broj osiguranika ne zna koja su im prava ni kome se mogu obratiti u slučaju da su im prava narušena. Predložene izmjene podržali su i ostali oporbeni klubovi.

ZAGREB - Zbog nesavjesnog rada u službi ministrica pravosuđa razriješila je dužnosti javnu bilježnicu iz Pitomače Mariju Kovač koja je pravomoćno osuđena na novčanu kaznu jer je ovjerila lažnu punomoć, izvijestilo je danas Ministarstvo pravosuđa. Javna bilježnica je razriješena nakon što je virovitički Županijski sud potvrdio osuđujuću presudu Općinskog suda u Pitomači koji je Mariju Kovač u kaznenom postupku novčano kaznio jer je u ožujku 2000. ovjerila lažnu punomoć. Ovjerenom lažne punomoći druga je osoba, inače prvookrivljena u postupku na sudu u Pitomači, podigla kredit od gotovo 180 tisuća kuna i tako oštetila stranku na čije ime je javna bilježnica lažirala punomoć.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao je u Rim gdje će 27. veljače preuzeti naslovnu Hrvatsku crkvu sv. Jeronima koju mu je u prigodi uvrštenja u Zbor kardinala dodijelio papa Ivan Pavao II., izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću. Svečano euharistijsko slavlje s obredom preuzimanja naslovne crkve, na kojoj je već postavljen naslovnikov grb, predvodit će kardinal Bozanić. Uoči misnoga slavlja bit će prikazan dokumentarni film "Naš kardinal" redatelja Ninoslava Lovčevića. Dan prije, 26. veljače, bit će održana u crkvi sv. Jeronima svečana akademija.

ZAGREB - Na kraju siječnja ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 326.938 nezaposlenih osoba, što je za 2,9 posto ili za 9.361 osobu više u odnosu na prethodni mjesec, a za 1.973 osobe ili 0,6 posto više nego u siječnju 2004. Siječanj je šesti mjesec zaredom u kojem se bilježi povećanje nezaposlenosti na mjesečnoj razini. Stopa registrirane nezaposlenosti za siječanj, po prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosi 19,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙