FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: Zdravstvena inspekcija nije pronašla nove nepravilnosti

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić potvrdio je večeras Hini da zdravstvena inspekcija,koja je prošli tjedan obavljala nadzor rada nekoliko ustanova koje sebave medicinski potpomognutom oplodnjom, nije pronašla novenepravilnosti u njihovu radu, a da se dokumenti koji su upućeniDržavnom odvjetništvu odnose na prošli nalaz inspekcije iz 2003.godine.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić potvrdio je večeras Hini da zdravstvena inspekcija, koja je prošli tjedan obavljala nadzor rada nekoliko ustanova koje se bave medicinski potpomognutom oplodnjom, nije pronašla nove nepravilnosti u njihovu radu, a da se dokumenti koji su upućeni Državnom odvjetništvu odnose na prošli nalaz inspekcije iz 2003. godine.

Naime, godine 2003. zdravstvena inspekcija utvrdila je da je u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj pohranjeno 388 zamrznutih zametaka pacijentica koje su se postupcima umjetne oplodnje podvrgnule u drugim zdravstvenim ustanovama. Prije svega na Svetom Duhu, te u Modernom medicinskom centru (MMC) u vlasništvu supruge prof. dr. Asima Kurjaka .

Ministar Ljubičić to je izjavio objašnjavajući današnje priopćenje Ministarstva zdravstva, u kojemu se kaže da je završen zdravstveno-inspekciji nalaz (iz 2003.) u ustanovama u kojima se obavljaju postupci medicinski potpomognute oplodnje te da je "na temelju uvida u prikupljenu dokumentaciju i izjave zdravstvenih djelatnika, a zbog mogućih nepravilnosti i nezakonitosti koje se mogu okvalificirati i kao kazneno djelo, predmet u cijelosti proslijeđen na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu".

Ministar je također potvrdio da je zdravstveni nadzor rada prošli tjedan obavljen u Zavodu za humanu reprodukciju u Petrovoj, Odsjeku za humanu reprodukciju, menopauzu i neplodnost Klinike za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice "Sveti Duh" te na privatnim zdravstvenim ustanovama MMC i IVF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙