FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o financiranju zagrebačkoga HNK u 2005.

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture RepublikeHrvatske, Grad Zagreb i zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK)zaključili su ugovor o financiranju toga kazališta u 2005., priopćenoje danas iz ministrova kabineta.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) zaključili su ugovor o financiranju toga kazališta u 2005., priopćeno je danas iz ministrova kabineta.

Utvrđena su sredstva za financiranje redovite djelatnosti u iznosu 75 milijuna kuna na temelju dostavljenog programa rada i financijskog plana HNK.

Sredstva će biti raspoređena za plaće zaposlenika, troškove programa, tekuće izdatke i ostale rashode za zaposlene.

Sredstva za plaće, kako se napominje, osigurat će se za najviše 500 djelatnika HNK u skladu s Kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u ustanovama kulture.

Za financiranje programa planirana su sredstva u iznosu od 11 milijuna i 975 tisuća kuna. Ministarstvo kulture za financiranje zagrebačkoga HNK u 2005. osigurava 38 milijuna i 250 tisuća kuna, a Grad Zagreb 36 milijuna i 750 tisuća kuna.

Ugovor su potpisali ministar kulture Božo Biškupić, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i v. d. intendanta HNK Jasna Jakovljević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙