FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odlučna osuda blaćenja uglednih hrvatskih znanstvenika

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na radnom sastanku koji je sazvaoministar znanosti, obrazovanja i športa odlučno je osuđeno u novijevrijeme sve češće javno blaćenje pojedinih uglednih hrvatskihznanstvenika.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na radnom sastanku koji je sazvao ministar znanosti, obrazovanja i športa odlučno je osuđeno u novije vrijeme sve češće javno blaćenje pojedinih uglednih hrvatskih znanstvenika.

Osim ministra Dragana Primorca sastanku su nazočili predsjednica i članovi Rektorskog zbora, prorektori, dekani hrvatskih sveučilišta, predsjednici Nacionalnog vijeća za znanost i Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje te predstavnik Hrvatskoga studentskog zbora.

Kako se ističe u današnjem priopćenju iz Ministarstva znanosti, takve se pojave posebice događaju putem anonimnih pisama razaslanih na razne adrese, a među ostalim i medijskim kućama, putem neutemeljenih optužaba za nečasne čine i slične potvore.

Ministar Primorac je naglasio da javnost treba što više sudjelovati u životu hrvatske akademske zajednice, ali da je potrebna i puna osobna odgovornost za javno iznesene optužbe.

Sudionici sastanka u potpunosti su poduprli ministrovo stajalište, sa zaključkom i jednoglasnim odlučnim pozivom da se prestane s neutemeljenim optužbama pojedinih članova akademske zajednice i uglednih hrvatskih znanstvenika putem anonimnih javnih prozivka i pisama, te da se učini sve kako bi se autori takvih pisama otkrili i po zakonu gonili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙