FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakota u posjetu Sloveniji

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota boravio je usrijedu u radnom posjetu Sloveniji i u Ljubljani razgovarao sgeneralnim direktorom slovenskog ministarstva vanjskih poslova Andrejom Šterom, priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota boravio je u srijedu u radnom posjetu Sloveniji i u Ljubljani razgovarao s generalnim direktorom slovenskog ministarstva vanjskih poslova Andrejom Šterom, priopćio je MVPEI.

Bakota i Šter razgovarali su o sveukupnoj suradnji dvaju ministarstava, posebno u procesu pregovaranja i pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

Dvojica sugovornika dogovorila su redovite konzularne konzultacije dvaju ministarstava i moguću suradnju u pružanju konzularne pomoći državljanima Hrvatske i Slovenije.

Bakota i Šter su razgovarali i o predstojećem sastanku o sukcesiji bivše države vezano uz aneks B Ugovora o sukcesiji koji se odnosi na raspodjelu diplomatske i konzularne imovine.

Ponovno je potvrđena potpora Slovenije pregovorima Republike Hrvatske s Europskom unijom, a razmijenjena su i iskustva obiju strana o ustroju i funkcioniranju diplomatske službe, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙