FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo obitelji reagiralo na izjavu M. Opačić koja ga je nazvala "virtualnim"

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelj, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti reagiralo je danas na izjave SDP-ovesaborske zastupnice Milanke Opačić, koja je to ministarstvo nazvala"virtualnim" a za njegov rad rekla kako se "ništa nije pomaknulo kadaje u pitanju obitelj i položaj djece, osim slikanja u javnosti s tuđimprojektima".
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelj, branitelja i međugeneracijske solidarnosti reagiralo je danas na izjave SDP-ove saborske zastupnice Milanke Opačić, koja je to ministarstvo nazvala "virtualnim" a za njegov rad rekla kako se "ništa nije pomaknulo kada je u pitanju obitelj i položaj djece, osim slikanja u javnosti s tuđim projektima".

Iz tog su ministarstva upozorili kako su na njegov poticaj rodiljne naknade vraćene na razinu iz 2000., a uvedena je i mogućnost korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta za majke blizanaca troje i više djece.

Ministarstvo je, ističe se u priopćenju, uvelo i nove projekte, kao što je primjerice potpora višečlanim obiteljima, savjetovališta za obitelj, kao i sustav savjetovališta za zlostavljane članove obitelji. Radilo se i na programima socijalnog osnaživanja žena, pomoći obiteljima slijepih osnovaca, edukaciji gluhih žena, kao i uspostavi kreativnih radionica za djecu.

Također je izrađena i Nacionalna strategija zaštite od nasilja u obitelji, program aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima, kao i protokol o postupanju u slučaju takvog nasilja.

Radi se i na projektima i programima koje je prijašnji Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži trebao izraditi, a nije, stoji u priopćenju.

Za potporu djeci s posebnim potrebama, kao i potporu zapošljavanju žena te zaštiti zlostavljanih članova obitelji isplaćeno je 8,3 milijuna kuna. Za provedbu mjera iz Nacionalnog programa djelovanja za mlade utrošeno je više od 8,5 milijuna kuna, a financijski je podržan rad 33 kluba za mlade. Tijekom 2003. godine Državni je zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži na aktivnosti za mlade utrošio je 2,2 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙