FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarsvo: Gradonačelnica Dubrovnika nema građevinsku dozvolu usklađenu s lokacijskom

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Gradonačelnica Dubrovnika DubravkaŠuica nema građevinsku dozvolu usklađenu s lokacijskom, a lokacijskaje pak protivna odredbama provedbenog urbanističkog plana"Pile-Ploče-Sv. Jakov", priopćilo je danas Ministarstvo zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica nema građevinsku dozvolu usklađenu s lokacijskom, a lokacijska je pak protivna odredbama provedbenog urbanističkog plana "Pile-Ploče-Sv. Jakov", priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Budući da je prošao rok od godinu dana u kojem su se sukladno propisima mogli ukinuti navedeni akti, inspekcije Ministarstva u toj upravnoj stvari ne mogu više postupati, navodi Ministarstvo u priopćenju. To znači da za sada nisu ispunjeni pravni uvjeti za poništenje dozvola, odnosno eventualno rušenje objekta.

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je inspekcija provjerila podatke o kući investitora Stjepana Šuice, supruga gradonačelnice, i utvrdila da je lokacijska dozvola izdana 17. studenoga 1997., a pozivom na tu dozvolu građevna je izdana 14. srpnja 1998.

Usporedbom grafičkih priloga utvrđeno je da su u glavnom projektu u odnosu na lokacijsku dozvolu povećane tlocrtne površine pojedinih etaža te promijenjena dispozicija glavnih ulaznih stepenica i prostora pojedinih etaža.

Iz lokacijske i građevinske dozvole proizlazi međusobna neusklađenost izrijeke i idejnog rješenja kao sastavnog dijela lokacijske dozvole, te protivnosti zahvata odobrenog lokacijskom dozvolom odredbama PUP-a, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙