FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Bakota uručio prosvjednu notu veleposlaniku BiH

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota pozvao je učetvrtak poslijepodne na razgovor veleposlanika Bosne i Hercegovine uRH Zlatka Dizdarevića te mu uručio prosvjednu notu zbog odlukeSarajeva o djelomičnoj suspenziji sporazuma o slobodnoj trgoviniizmeđu dviju zemalja, priopćilo je Ministarstvo.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota pozvao je u četvrtak poslijepodne na razgovor veleposlanika Bosne i Hercegovine u RH Zlatka Dizdarevića te mu uručio prosvjednu notu zbog odluke Sarajeva o djelomičnoj suspenziji sporazuma o slobodnoj trgovini između dviju zemalja, priopćilo je Ministarstvo.

U prosvjednoj noti se prenosi stajalište Vlade Republike Hrvatske utvrđeno na današnjoj sjednici, a vezano uz Odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine od utorka o djelomičnoj suspenziji Ugovora o slobodnoj trgovini između RH i BiH, stoji u priopćenju MVP-a.

Navedenu Odluku Vijeća ministara BiH hrvatska Vlada smatra diskriminirajućom, jednostranom, donesenom bez prethodne najave i suprotnom duhu potpisanog Ugovora o slobodnoj trgovini između dviju država, te očekuje njezino skoro ukidanje, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙