FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo financija o pisanju medija u vezi s markicama za kavu

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Reagirajući na medijiski napis daministar financija Ivan Šuker koči uvođenje markica na kavu,Ministarstvo financija priopćilo je danas da je nadležniminstitucijama upućen na mišljenje zakonski prijedlog kojim će sekontrolirati uvoz kave pomoću markica te da će nakon toga biti poslanna donošenje Vladi i Hrvatskom saboru.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Reagirajući na medijiski napis da ministar financija Ivan Šuker koči uvođenje markica na kavu, Ministarstvo financija priopćilo je danas da je nadležnim institucijama upućen na mišljenje zakonski prijedlog kojim će se kontrolirati uvoz kave pomoću markica te da će nakon toga biti poslan na donošenje Vladi i Hrvatskom saboru.

Tjednik "Globus" u tekstu pod naslovom "Šuker koči markice za kavu", navodi da je "Ministarstvo financija najavilo da će markice za kavu uvesti početkom svibnja, ali da je rok ovih dana pomaknut na 60 dana, dakle do početka srpnja, te da u takvoj situaciji pojedini uvoznici, odnosno šverceri, uvoze velike količine kave i uskladišćuju je kako bi imali zalihe u trenutku kada država uvede obvezu stavljanja markica na svaki uvezeni kilogram kave".

Ministarstvo financija u priopćenju navodi da je "Carinska uprava pripremila konačni prijedlog zakona o posebnom porezu na kavu i poslala ga na mišljenje nadležnim institucijama. Kada dobije sva potrebna mišljenja Ministarstvo će zakonski prijedlog uputiti Vladi, odnosno Hrvatskom saboru, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da se zakonom predlaže uvođenje obilježavajućih markica za kavu, kao metoda smanjenja udjela sive ekonomije u proizvodnji i prometu kavom na području Hrvatske te gubitaka, kako za proizvođače, tako i za državni proračun. Uvođenje obilježavajućih markica za kavu trebalo bi dovesti do sređivanja stanja na tržištu kave u Hrvatskoj, transparentnosti i boljeg poštivanja pozitivnih pravnih propisa te u konačnici i bolje naplate proračunskih prihoda, navodi se u priopćenju Ministarstva financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙