FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRA opovrgava da je sudjelovala u ubojstvu McCartneyja

BELFAST, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Irska republikanska armija (IRA)ponovno je u srijedu opovrgnula da je sudjelovala u ubojstvu katolikaRoberta McCartneyja, ističući kako je pokušala pridonijetirasvjetljavanju slučaja koji je pokrenuo veliku kampanju protivzločina sjevernoirskih paravojnih skupina.
BELFAST, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Irska republikanska armija (IRA) ponovno je u srijedu opovrgnula da je sudjelovala u ubojstvu katolika Roberta McCartneyja, ističući kako je pokušala pridonijeti rasvjetljavanju slučaja koji je pokrenuo veliku kampanju protiv zločina sjevernoirskih paravojnih skupina.

"IRA je jasno naglasila svoje stajalište prema ubojstvu Roberta McCartneyja. To je bilo loše, bilo je ubojstvo, zločin. No, nije ga počinila IRA i nije počinjeno za njezin račun", objavila je organizacija.

U svojoj tradicionalnoj poruci uoči Uskrsa, IRA ističe kako oni nisu kriminalci i poručuje da neće tolerirati kriminal u svojim redovima.

McCartney (33), otac dvoje djece, ubijen je nakon svađe u pubu u katoličkoj četvrti u Belfastu. Njegova obitelj tvrdi da su ga ubili militanti IRA-e, koji su uništili dokaze i zastrašili svjedoke. Za ubojstvo dosad nitko nije uhićen.

IRA podsjeća da je "brzo donijela odluku da se pozabavi" onima koji su upleteni u ubojstvo 30. siječnja. Obitelji žrtve ponudila je pomoć te početkom ožujka predložila "eliminaciju" počinitelja ubojstva, no obitelj želi pravdu istjerati na sudu.

"Nažalost, čini se da ma što mi učinili, to nekima nikada neće biti dovoljno", navodi se u poruci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙