FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irski ministar usporedio IRA-u sa smeđokošuljašima i mafijom

DUBLIN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Irski ministar pravosuđa MichaelMcDowell usporedio je u ponedjeljak pripadnike Irske republikanskearmije (IRA) s nacističkim smeđokošuljašima i mafijom.
DUBLIN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Irski ministar pravosuđa Michael McDowell usporedio je u ponedjeljak pripadnike Irske republikanske armije (IRA) s nacističkim smeđokošuljašima i mafijom.

Postojanje IRA-e, vojnog krila stranke Sinn Fein predstavlja "nadaleko, najveću prepreku" mira u Sjevernoj Irskoj, izjavio je ministar.

"Privatne vojske povezane s političkim strankama su, po svojoj prirodi, duboko antidemokratske, one su povijesni odjeci smeđokošuljaša i mafije", kazao je ministar.

Smeđokošuljaši su bili naoružane skupine koje je Hitler koristio na početku svog političkog uspona u Njemačkoj kako bi terorizirao i eliminirao sve koji su se usprotivili njemu i nacističkoj stranci.

Glede usporedbe s mafijom, London je IRA-u optužio za pljačku 26,5 milijuna funti ( 38 milijuna eura) u prosincu u Belfastu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙