FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London tvrdi da je IRA povezana s krijumčarima

LONDON, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - IRA se povezala sa zločinačkimorganizacijama u Velikoj Britaniji oko krijumčarenja cigareta i nafte,čime priskrbljuje milijune funti, objavio je u četvrtak BBC.
LONDON, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - IRA se povezala sa zločinačkim organizacijama u Velikoj Britaniji oko krijumčarenja cigareta i nafte, čime priskrbljuje milijune funti, objavio je u četvrtak BBC.

Bivši načelnik protuterorističke policije u Belfastu Bill Lowry tvrdi da su veze IRA-e s krijumčarima nastale u zatvoru, u kojem, navodno, postoji "vrlo snažna krijumčarska mreža".

Velika Britanija je unosno tržište za krijumčarenje cigareta, jer su u redovnoj prodaji, zbog velikog poreza, vrlo skupe.

Irska republikanska armija ima "mrežu unutar kriminalnih skupina u Velikoj Britaniji, neki njezini članovi proveli su mnogo vremena u zatvorima visoke sigurnosti, gdje su stvorili prijateljstva", izjavio je Lowry u emisiji za radio BBC.

Prošlog su mjeseca carinici u Dublinu spriječili isplovljavanje u Liverpool nekoliko remorkera pretvorenih u cisterne za naftu, a prošle je godine otkrivena slična operacija.

Najnovija otkrića BBC-a došla su u teškim trenucima za IRA-u, koju se povezuje sa spektakularnom krađom 26,5 milijuna funti iz Northern Bank u prosincu i ubojstvom katolika Roberta McCartneya 31. siječnja nakon tučnjave u baru u Balfastu. Ubojstvo je do danas nerazjašnjeno, a vlasti i protestantske skupine vjeruju da je IRA-u zastrašila više od 70 svjedoka i pobrinula se za uništenje svih forenzičkih dokaza ubojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙