FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: IRA-ina ponuda ne može se opravdati

LONDON, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Prijedlog Irske RepublikanskeArmije (IRA) da eliminira atentatore iz svojih redova, koji su ubilijednog katolika iz Belfasta, protivi se razumu i potpuno jeneopravdano te njezine političke saveznike čini potpuno nepodobnima zasjevernoirsku vladu dok god se nasilje nastavlja, izjavio je u srijedubritanski premijer Tony Blair.
LONDON, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Prijedlog Irske Republikanske Armije (IRA) da eliminira atentatore iz svojih redova, koji su ubili jednog katolika iz Belfasta, protivi se razumu i potpuno je neopravdano te njezine političke saveznike čini potpuno nepodobnima za sjevernoirsku vladu dok god se nasilje nastavlja, izjavio je u srijedu britanski premijer Tony Blair.

"To se ne može opravdati ni na koji način", rekao je Blair na sjednici parlamenta dodajući da se ta objava IRA-e "protivi razumu".

"Pred republikancima je odlučujući izbor. Mogu prihvatiti demokratski i miroljubiv put ili će biti isključeni iz političkog procesa", rekao je Blair.

"Na njima je da donesu pravu odluku", dodao je.

IRA je u utorak u dugom priopćenju predložila obitelji Roberta McCartneya (33), kojega su krajem siječnja ubili nožem njezini pripadnici, da ih ukloni.

Obitelj je to dobila inzistirajući da se počinitelji ubojstva izvedu pred lice pravde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙