FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak - IRA-i zabranjeno prikupljanje novca u SAD-u

LONDON, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sinn Feinu, političkom kriluIrske republikanske armije (IRA), SAD su zabranile da na njihovuteritoriju prikuplja financijska sredstva, objavio je u ponedjeljaklist "The Times", pozivajući se na diplomatske izvore.
LONDON, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sinn Feinu, političkom krilu Irske republikanske armije (IRA), SAD su zabranile da na njihovu teritoriju prikuplja financijska sredstva, objavio je u ponedjeljak list "The Times", pozivajući se na diplomatske izvore.

List tvrdi da je ta zabrana, koja je vođi Sinn Feina Gerryu Adamsu upućena kanalima iz State Departementa, donesena zbog nezadovoljstva Bijele kuće učestalim optužbama da IRA nastavlja kriminalnu aktivnost.

List ne navodi koliko dugo će zabrana trajati.

Adams je trenutno u jednotjednoj posjeti SAD-u gdje se našao 'pod paljbom' zbog povezanosti njegove stranke s IRA-om, koju se optužuje za pljačkanje banaka i prikrivanje ubojica Roberta McCartneya, Katolika koji je nedavno ubijen u Sjevernoj Irskoj.

Petero McCartneyevih sestara te zaručnica počele su snažnu kampanju za uhićenje ubojica, a nedavno su pozvane da Dan Svetog Patrika, najveći irski blagdan, proslave u Bijeloj kući s američkim predsjednikom Georgom W. Bushom.

To je prvi put u ovom desetljeću da politički vođe Sjeverne Irske nisu pozvani na proslavu u Bijelu kuću.

"The Times" također navodi da je Velika Britanija na višu razinu podigla sigurnost zbog eventualnih prijetnji od aktivnosti IRA-e, prvi put nakon potpisivanja sjevernoirskog mirovnog sporazuma 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙