FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London najavio sankcije Sinn Feinu

LONDON, 22. veljače 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar za SjevernuIrsku Paul Murphy preporučio je u utorak britanskom parlamentu novefinancijske sankcije protiv zastupnika Sinn Feina, čiji se oružaniogranak IRA-u smatra odgovornim za spektakularnu pljačku 38 milijunaeura iz Northern banke u Belfastu.
LONDON, 22. veljače 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar za Sjevernu Irsku Paul Murphy preporučio je u utorak britanskom parlamentu nove financijske sankcije protiv zastupnika Sinn Feina, čiji se oružani ogranak IRA-u smatra odgovornim za spektakularnu pljačku 38 milijuna eura iz Northern banke u Belfastu.

Murphy je preporučio uskraćivanje novca koji Donji dom britanskog parlamenta svake godine isplaćuje četvorici zastupnika Sinn Feina, koji odbijaju sudjelovati na sjednicama parlamenta.

Ministar je također predložio produljenje za godinu dana sankcije koja je već na snazi, a odnosi se na ukidanje godišnje financijske potpore toj najvećoj katoličkoj stranci u sjevernoirskoj skupštini.

Odbacio je, međutim, pozive da se Sinn Fein isključi iz političkog procesa, ocjenjujući da takva odluka dugoročno ne bi pridonijela stabilnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙