FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen muškarac povezan s ubojstvom Roberta McCartneya

BELFAST, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Policja je u srijedu u Belfastuuhitila muškarca za kojega pretpostavlja da je povezan s ubojstvomRoberta McCartneya, kojega su u noći između 30. i 31. siječnja dosmrti pretukli pripadnici IRA-e, izvijestila je policija.
BELFAST, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Policja je u srijedu u Belfastu uhitila muškarca za kojega pretpostavlja da je povezan s ubojstvom Roberta McCartneya, kojega su u noći između 30. i 31. siječnja do smrti pretukli pripadnici IRA-e, izvijestila je policija.

Muškarac se sam predao u policijsku stanicu u srijedu ujutro u pratnji odvjetnika i odmah je uhićen, rekla je glasnogovornica sjevernoirske policije.

Robert McCartney 53-godišnji katolik, otac dvoje djece pretučen je do smrti u jednoj uličici u Belfastu nakon svađe u baru, pred više od 70 svjedoka. Njegov prijatelj teško je ozlijeđen.

Irska republikanska vojska (IRA) u utorak je obitelji žrtve predložila osvetu, što su članovi McCartneyeve obitelji odbili i objasnili da "osveta nije ono što obitelj traži".

Na IRA-in prijedlog reagirao je i irski premijer Bertie Ahern koji je rekao da je ponuda šokantna i strašna za civilizirano demokratsko društvo, dodajući kako je za očuvanje mirovnoga procesa nužno da se Sinn Fein i IRA razdvoje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙