FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran neće prestati s obogaćivanjem urana

TEHERAN , 22. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glasnogovornik iranskog timaza pregovore o iranskom nuklearnom programu Hossein Mussavian uutorak je ponovno istaknuo kako Iranci ne namjeravaju prekinuti procesobogaćivanja urana, uoči novih ključnih pregovora s Europljanima.
TEHERAN , 22. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glasnogovornik iranskog tima za pregovore o iranskom nuklearnom programu Hossein Mussavian u utorak je ponovno istaknuo kako Iranci ne namjeravaju prekinuti proces obogaćivanja urana, uoči novih ključnih pregovora s Europljanima.

"Proces proizvodnje nuklearnog goriva legitimno je pravo Iranaca. Mi nismo spremni s time prekinuti u zamjenu za bilo što", rekao je za iranski državni radio Mussavian.

"Ako u pregovorima postignemo napredak, nastavit ćemo pregovore, no ako ga ne bude i ako ustanovimo da druga strana radi na dobivanju vremena, Iran će revidirati svoje stajalište" o pregovorima o nuklearnom oružju s predstavnicima triju europskih zemalja, Francuske, Njemačke i Velike Britanije, kazao je.

Iranski i europski politički dužnosnici u srijedu bi na sastanku u Parizu trebali razmotriti zaključke postignute nakon tromjesečnih pregovora dviju strana. "Razmotrit ćemo rad raznih skupina i iznijeti zaključke kako bi se mogle donijeti daljnje odluke", rekao je Mussavian.

U studenome 2004. Iran je prihvatio prijedlog o suspenziji svih aktivnosti vezanih za obogaćivanje urana u zamjenu za obećanje EU-a o tehnološkoj i trgovačkoj suradnji. No iranski se dužnosnici odbijaju u potpunosti odreći procesa obogaćivanja urana, tvrdeći kako svoj nuklearni program razvijaju u civilne a ne vojne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙