FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU-ova trojka kritizira Iran

BEČ, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Francuska, Velika Britanija iNjemačka - EU-ova trojka koja s Iranom vodi pregovore o nuklearnomoružju, kritizirala je u srijedu Teheran jer nije održao obećanje osuspenziji svih aktivnosti vezanih za nuklearni program koje bi semogli rezultirati izradom atomske bombe.
BEČ, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Francuska, Velika Britanija i Njemačka - EU-ova trojka koja s Iranom vodi pregovore o nuklearnom oružju, kritizirala je u srijedu Teheran jer nije održao obećanje o suspenziji svih aktivnosti vezanih za nuklearni program koje bi se mogli rezultirati izradom atomske bombe.

U priopćenju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) predstavnici triju zemalja podsjetili su Irance na njihovo obećanje o suspenziji aktivnosti vezanih za obogaćenje urana te su ocijenili kako su nedavne aktivnosti "čišćenja i kontrole kvalitete rada na nekim dijelovima nuklearne opreme izazvale ozbiljnu zabrinutost".

"Ovu odluku shvatili smo kao obećanje o suspenziji baš svih aktivnosti koje se odnose na obogaćenje urana, bez izuzetka. Pozivamo Iran da održi dobrovoljno dano obećanje", rekao je predsjednik britanskog izaslanstva na sastanku IAEA Robert Wright.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙