FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Harazi: Iran za nuklearnu energiju u miroljubive svrhe - tisak

SARAJEVO/MOSTAR, 14. ožujka 2005. (Hina) - Iran ne teži razvijanjunuklearnog oružja, ali smo odlučni nuklearnu energiju koristiti umiroljubive svrhe, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova KemalHarazi u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" od ponedjeljka.
SARAJEVO/MOSTAR, 14. ožujka 2005. (Hina) - Iran ne teži razvijanju nuklearnog oružja, ali smo odlučni nuklearnu energiju koristiti u miroljubive svrhe, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova Kemal Harazi u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" od ponedjeljka.

Odgovarajući na upit hoće li uspjeti pregovori Irana i Europske unije u vezi nuklearnih programa, Harazi je rekao kako se nada da Europljani neovisno promišljaju i da neće potpasti pod utjecaj koji dolazi sa strane, aludirajući na utjecaj Amerikanaca.

Komentirajući mogućnost eventualnog napada Amerike na Iran, Harazi je istaknuo kako smatra da su "Amerikanci pametniji od toga da bi se upustili u takvu avanturu i izvršili agresiju na Iran".

Ova izjava Harazija uslijedila je nakon prošlotjednog trodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini iranskog predsjednika Mohamada Hatamija.

Iranski se predsjednik za boravka u BiH nije sreo ni s jednim dužnosnikom međunarodne zajednice angažiranim u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙