FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija spremna Iran opskrbljivati nuklearnim gorivom

MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruska tvornica iz jugozapadnogSibira spremna je opskrbljivati nuklearnim gorivom iransku nuklearnuelektranu Bušehr, koju Rusija gradi unatoč američkim prosvjedima,izvijestila je ruska agencija Interfaks.
MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruska tvornica iz jugozapadnog Sibira spremna je opskrbljivati nuklearnim gorivom iransku nuklearnu elektranu Bušehr, koju Rusija gradi unatoč američkim prosvjedima, izvijestila je ruska agencija Interfaks.

"Gorivo je proizvedeno i uskladišteno u tvornici i može se dostaviti po narudžbi", rekao je direktor tvornice Vladimir Razin.

Brojne su zemlje zabrinute, jer bi Iran mogao iskoristiti civilni nuklearni program, a posebno proces obogaćivanja urana, za proizvodnju nuklearnog oružja.

Prema sporazumu koji su prošloga mjeseca potpisali Iran i Rusija o gradnji prve iranske nuklearne elektrane Bušehr, Iran je prihvatio obvezu vratiti Rusiji iskorišteno nuklearno gorivo.

Njemačka, Velika Britanija i Francuska pokušavaju diplomatskim putem prisiliti Iran da odustane od obogaćivanja urana, dok je SAD oštriji i ne isključuje mogućnost vojnih napada na iranske pogone za koje se sumnja da služe proizvodnji nuklearnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙