FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski predsjednik Mubarak boravio u Siriji

DAMASK, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik HosniMubarak nenajavljeno je u utorak boravio u Damasku gdje je sasirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom prvenstveno razgovarao ostanju u Libanonu, zemlji iz koje su se sirijske trupe počelepovlačiti pod snažnim međunarodnim pritiskom.
DAMASK, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak nenajavljeno je u utorak boravio u Damasku gdje je sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom prvenstveno razgovarao o stanju u Libanonu, zemlji iz koje su se sirijske trupe počele povlačiti pod snažnim međunarodnim pritiskom.

Prema sirijskoj novinskoj agenciji (SANA), Mubarak je s Asadom također razgovarao o stanju u arapskom svijetu, te pitanjima vezanima uz arapski summit sljedećeg tjedna u Alžiru.

Asad je najavio povlačenje sirijskih postrojbi iz Libanona u dvije faze. Protusirijsko ozračje kulminiralo je u Libanonu nakon atentata na bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja. Sirija je u Libanonu rasporedila svoju vojsku još 1976. godine kao pomoć u obuzdavanju libanonskog građanskog rata koji je trajao od 1975. do 1990. godine.

Vijeće sigurnosti UN-a u rujnu je donijelo rezoluciju kojom se od Sirije traži da napusti libanonski teritorij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙