FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudijci pozvali Siriju na povlačenje iz Libanona

RIJAD, 3. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija je u četvrtakdodala još jedan arapski glas sve češćim zahtjevima da Sirija povučesvoje vojnike iz Libanona.
RIJAD, 3. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija je u četvrtak dodala još jedan arapski glas sve češćim zahtjevima da Sirija povuče svoje vojnike iz Libanona.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad razgovarao je u Rijadu sa saudijskim prijestolonasljednikom princom Abdulahom koji mu je poručio da traži brzo povlačenje 14.000 sirijskih vojnika iz Libanona.

"Sirija uskoro mora početi povlačenje ili će saudijsko-sirijski odnosi zapasti u teškoće", prenio je jedan saudijski dužnosnik riječi što ih je Abdulah uputio Bašaru al-Asadu.

Službeni Damask suočen je s brojnim zahtjevima iz svijeta da povuče svoje postrojbe iz Libanona nakon što je u atentatu u Bejrutu ubijen bivši libanonski premijer Rafik Hariri. U glavnom libanonskom gradu prosvjedi protiv sirijske nazočnosti postali su gotovo svakodnevni, a prosirijska libanonska vlada podnijela je kolektivnu ostavku.

Američkim zahtjevima za povlačenjem sirijskih vojnika iz Libanona uskoro se nakon atentata na Haririja pridružila se i Europska unija. Takav razvoj događaja također bi želio vidjeti Egipat, ali i dugogodišnji sirijski saveznik - Rusija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙