FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak "ohrabren" najavom sirijskoga povlačenja

KAIRO, 6. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Egipatski predsjednik HosniMubarak izjavio je u nedjelju da je "ohrabren" najavom sirijskogapredsjednika Bašira Asada o povlačenju snaga prvo u istočnu,libanonsku dolinu Bekaa, a zatim i na sirijsku granicu.
KAIRO, 6. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak izjavio je u nedjelju da je "ohrabren" najavom sirijskoga predsjednika Bašira Asada o povlačenju snaga prvo u istočnu, libanonsku dolinu Bekaa, a zatim i na sirijsku granicu.

"Predsjednik Mubarak opisao je Asadov govor kao ohrabrujući korak naprijed", rekao je glasnogovornik egipatskoga predsjednika Sulejman Avvad u priopćenju službenoj bliskoistočnoj agenciji

Asad je u svojem govoru rekao kako se dogovorio s libanonskim predsjednikom Emileom Lahoudom da se sastanu vrhovna vijeća Libanona i Sirije i prihvate plan povlačenja.

Pritisak na Siriju da povuče snage sve je jači, osobito nakon što je 14. veljače ubijen nekadašnji libanonski premijer Rafik Hariri, a zatim je pala i prosirijska vlada. Sirija je vojsku poslala 1976. ne bi li prekinula libanonski građanski rat

Siriju uglavnom optužuju da je umiješana u Haririjevo ubojstvo i od nje traže da smanji utjecaj na svoga manjeg susjeda.

Egipat želi odigrati posredničku ulogu i zato je u Damask na razgovore s Asadom poslao obavještajnoga čelnika Omara Sulejmana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙