FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanik UN-a uputit će ultimatum sirijskom predsjedniku

WASHINGTON, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik UN-a TerjeRoed-Larsen uputit će sirijskom predsjedniku Bachar al-Assaduultimatum u subotu u Damasku ako se sirijske postrojbe ne povuku brzoiz Libanona, piše u petak Washington Post citirajući visoke američkedužnosnike.
WASHINGTON, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik UN-a Terje Roed-Larsen uputit će sirijskom predsjedniku Bachar al-Assadu ultimatum u subotu u Damasku ako se sirijske postrojbe ne povuku brzo iz Libanona, piše u petak Washington Post citirajući visoke američke dužnosnike.

"Ako ne iznese datume, njegova zemlja bit će totalno politički i ekonomski izolirana. Postoji čvrsti konsenzus u međunarodnoj zajednici", kazao je visoki američki dužnosnik novinama.

Nakon razgovora u Egiptu i Jordanu, Roed-Larsena, koji je u petak trebao biti u Bejrutu, očekuje se u subotu u Damasku. Potom se treba vratiti u nedjelju u Bejrut kako bi razgovarao s libanonskim čelnicima.

Kofi Annan, glavni tajnik UN-a, zadužio je Roed-Larsena da zatraži od sirijskog predsjednika strogo utvrđen kalendar povlačenja.

Sirijske snage su u petak, četvrti dan zaredom, nastavile povlačenje sa sjevera Libanona i planine koja nadvisuje Bejrut, prema libanonskoj Bekaai i Siriji.

Vojnici, smješteni na uzvisinama Aleyja i blizu Dhour Choueria, istočno od Bejruta, ujutro su tovarili vojnu opremu i osobne stvari u kamione iz Sirije.

Konvoji s kamionima natovarenima minobacačkim oružjem i tenkovima krenuli su cestom Bejrut-Damask, posebice prijevojem Baidar, na 1600 metara visine, i kretali se prema Bekaai i Siriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙