FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija će objaviti djelomično povlačenje iz Libanona

BEJRUT, 4. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirijski predsjednik Bašaral-Asad trebao bi u subotu objaviti povlačenje dijela sirijskihpostrojbi iz Libanona i preraspoređivanje ostatka u blizinu granice,doznaje se u petak iz libanonskih izvora.
BEJRUT, 4. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad trebao bi u subotu objaviti povlačenje dijela sirijskih postrojbi iz Libanona i preraspoređivanje ostatka u blizinu granice, doznaje se u petak iz libanonskih izvora.

Asad bi mjeru, koja je u skladu sa sporazumom iz Taifa kojim je okončan libanonski grđanski rat (1975.-1990.), trebao objaviti u obraćanju sirijskom parlamentu u subotu, rekao je izvor.

Prema tom sporazumu, sirijske snage trebale bi se prerasporediti u istočnu dolinu Beka, a potom bi se libanonska i sirijska vlada dogovorile o rokovima njihova ostanka u zemlji.

Sirijski dužnosnici izvješće nisu željeli komentirati.

Asad je za časopis Time od ovoga tjedna kazao da bi se 14.000 sirijskih vojnika iz Libanona moglo povući za nekoliko mjeseci te da je to prije svega tehničko, a ne političko pitanje.

Sirijsko povlačenje iz Libanona nedavno su zatražili Saudijska Arabija i Egipat, a prije njih SAD i EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙