FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kršćanska evangelička desnica za Terrin "spas"

MIAMI, 12. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Michael Schiavo, suprug Terrikoja je u komi 15 godina i čiji bi aparati koji ju održavaju na životutrebali biti isključeni prema želji muža, odbio je ponudu od milijundolara da promijeni mišljenje i prihvati ženino održavanje na životu,rekao je njegov odvjetnik u petak.
MIAMI, 12. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Michael Schiavo, suprug Terri koja je u komi 15 godina i čiji bi aparati koji ju održavaju na životu trebali biti isključeni prema želji muža, odbio je ponudu od milijun dolara da promijeni mišljenje i prihvati ženino održavanje na životu, rekao je njegov odvjetnik u petak.

Terri Schiavo (41), koja je nakon moždanog udara u nepovratnoj komi, prema mišljenju njezinih liječnika, trebala bi biti "isključena" 18. ožujka nakon posljednje sudske odluke koja okončava godine procedure između muža, protivnika terapeutskih ustrajnosti i Terrinih roditelja koji se bore za nastavak njezinog održavanja na životu.

Jedan kalifornijski poslovni čovjek je ponudio milijun dolara Michaelu Schiavu da promijeni mišljenje. "Dobio je nekoliko novčanih prijedloga da odustane. Sve ih je odbio", rekao je njegov odvjetnik i naglasio da je jedna ponuda iznosila 10 milijuna dolara.

"Obećao je Terri da ju neće umjetno održavati na životu ako joj se nešto takvo dogodi i nema novca koji bi ga naveo da iznevjeri obećanje", precizirao je odvjetnik.

Slučaj Terri Schiavo podijelio je Ameriku na pobornike i protivnike eutanazije. U petak se evangelička kršćanska desnica, Christian Coalition, moćna fundamentalistička kršćanska organizacija bliska republikancima koja ima 2 milijuna članova mobilizirala za Terrino odražavanje na životu i pozvala je svoje pobornike da vrše pritisak na svoje zastupnike kako bi "spasili Terri Schiavo od polagane i bolne smrti".

To udruženje osnovano 1980. traži od svojih članova da traže prihvaćanje plana zakona kojeg su predložila dvojica republikanskih parlamentaraca Floride, a čija je svrha "zaštita života" osobe koja je pala u komu.

Ta kršćanska organizacija se posebice obrusila na suca Floride koji je dopustio uklanjanje cjevčice pomoću koje se hrani i koja Terri Schiavo održava na životu nazvavši ga "sudskim tiranom" i "sucem krajnje ljevice". Ako plan zakona bude prihvaćen, predsjednik George W. Bush će ga potpisati za tjedan dana, naglašavaju oni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙