FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o prodaji Hotela Lapad Atlantskoj plovidbi i Ingri

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Dubrovačka Atlantska plovidba izagrebačka Ingra, temeljem danas potpisanog Ugovora s Hrvatskim fondomza privatizaciju, postaju vlasnicima ukupno 82 posto dionica hotelaLapad, izvijestili su danas iz HFP-a.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Dubrovačka Atlantska plovidba i zagrebačka Ingra, temeljem danas potpisanog Ugovora s Hrvatskim fondom za privatizaciju, postaju vlasnicima ukupno 82 posto dionica hotela Lapad, izvijestili su danas iz HFP-a.

Kupac za dionice plaća 23 milijuna kuna i obvezuje se na dodatna ulaganja u iznosu od 20 milijuna kuna, pri čemu će dubrovačka brodarska tvrtka imati 70 posto, a zagrebačka INGRA 30 posto kupljenih dionica.

Atlantska plovidba i Ingra za najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju hotela Lapad odabrani su u studenom prošle godine, i to nakon što je Upravni odbor HFP-a odbio prvotno najboljeg ponuđača, tvrtku 'H. Rangel Industries' iz Hong Konga. Ta je ponuda odbijena, jer je provjerom boniteta honkonške tvrtke utvrđen niz nepovoljnosti i tada je prihvaćena ponuda Atlantske plovidbe i Ingre, kao druga najbolja.

Dubrovački brodar vlasnik je hotela Imperijal Hilton, nedavno je od Grada Dubrovnika kupio hotel Grand na otoku Lopudu, te će Hotel Lapad biti treća hotelska kuća u njihovom vlasništvu.

Predsjednik Uprave Atlantske plovidbe Ante Jerković je nakon objavljivanja odluke Upravnog odbora HFP-a ustvrdio da će u budućem poslovanju Hotel Lapad nastojati uključiti u svjetski hotelski lanac Hilton. Dodao je i kako će zadržati sve zaposlenike te obnovom hotela povećati njegovu kategoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙