FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik buduće odredište krstaša

ŠIBENIK, 10. veljače 2005. (Hina) - Šibenska Lučka uprava uskoro bitrebala postati članicom međunarodne udruge luka "MED cruise", kojeprihvaćaju krstaše, a predstavnik šibenske Turističke zajednice uožujku će na sajmu "Sea cruise convention" u Miamiu (SAD) predstavititurističku ponudu šibenskog kraja.
ŠIBENIK, 10. veljače 2005. (Hina) - Šibenska Lučka uprava uskoro bi trebala postati članicom međunarodne udruge luka "MED cruise", koje prihvaćaju krstaše, a predstavnik šibenske Turističke zajednice u ožujku će na sajmu "Sea cruise convention" u Miamiu (SAD) predstaviti turističku ponudu šibenskog kraja.

Na sajmu su i predstavnici obalnih gradova, odredišta krstaša, iz 117 zemalja, rečeno je danas na sjednici Vijeća Turističke zajednice.

Svotu od 16.000 dolara za učlanjenje i članarinu u "MED cruise" osigurat će turističke zajednice grada i Šibensko-kninske županije, gradska uprava, Nacionalni park "Krka" i Lučka uprava.

Korist od uplovljavanja krstaša u šibensku luku nemjerljiva je, a pojavljivanje Šibenika na zemljovidu odredišta velikih putničkih brodova može višestruko potaknuti domaće gospodarstvo - od ugostiteljstva do prijevozničkih djelatnosti, navedeno je na sjednici Vijeća.

"Dolazak brodova u šibensku luku za sada organiziraju uglavnom dubrovački pomorski agenti, a rezultati šibenskog nastupa na sajmu u Miamiu i članstva u "MED cruise" osjetit će se tek za dvije godine", naglasio je Vlatko Marković, član Vijeća.

Govoreći o prošlogodišnjoj turističkoj sezoni, Petar Mišura, predsjednik šibenske Turističke zajednice, ocijenio je kako su prošlo ljeto, "uz ostalo, obilježili gradnja zida oko hotelskog naselja 'Solarisa' te potpun podbačaj sezone u broju noćenja, što je izravna posljedica lošeg poslovanja 'Solarisa'".

"Ohrabruje, međutim, podatak da je osim u tom hotelskom naselju u svim šibenskim mjestima porastao broja noćenja, a u privatnom smještaju na gradskom području ostvareno je čak četiri puta više noćenja nego 2003.

U Šibeniku je 2004. boravilo više od 173.000 gostiju, koji su ostvarili više od 500.000 noćenja. Najbrojniji su bili domaći gosti, a od stranaca Nijemci, Česi, Slovenci i Talijani", kazala je Ksenija Grubišić, direktorica Ureda Turističke zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙